Likérové muffiny s bílou čokoládou recept

Top Recepty, Moučníky

Suroviny na recept

250 g hladké mouky
200 g bílé čokolády
1 lžička jedlé sody
2 lžičky kypřícího prášku do pečiva
80 g hodně změklého másla
80 g cukru
2 vejce
200 g zakysané smetany
50 ml vaječného likéru
asi 4 lžíce mléka

Postup přípravy receptu

  1. Čokoládu nasekáme nožem na malé kostičky a 60 g si odložíme stranou. V jedné míse smícháme mouku se sodou, kypřícím práškem a 140 g nasekané čokolády.

  2. Ve druhé míse rozmícháme máslo s cukrem a pak přimícháme vejce, zakysanou smetanu, likér a mléko. Tuto prošlehanou směs vlijeme do mouky a krátce promícháme, až vznikne hustější těsto.

  3. Těsto rovnoměrně rozdělíme do muffinového plechu, vyloženého papírovými košíčky. Povrch těsta posypeme odloženými kostičkami čokolády. Pečeme asi 15 minut při 200°C. Kostičky čokolády navrchu zkaramelizují a dostanou příchuť mléčných karamelek.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!