Likérové muffiny s bílou čokoládou recept
Top Recepty, MoučníkySuroviny na recept
- 250 g hladké mouky
- 200 g bílé čokolády
- 1 lžička jedlé sody
- 2 lžičky kypřícího prášku do pečiva
- 80 g hodně změklého másla
- 80 g cukru
- 2 vejce
- 200 g zakysané smetany
- 50 ml vaječného likéru
- asi 4 lžíce mléka
Postup Likérové muffiny s bílou čokoládou
Postup přípravy receptu
-
Čokoládu nasekáme nožem na malé kostičky a 60 g si odložíme stranou. V jedné míse smícháme mouku se sodou, kypřícím práškem a 140 g nasekané čokolády.
Ve druhé míse rozmícháme máslo s cukrem a pak přimícháme vejce, zakysanou smetanu, likér a mléko. Tuto prošlehanou směs vlijeme do mouky a krátce promícháme, až vznikne hustější těsto.
Těsto rovnoměrně rozdělíme do muffinového plechu, vyloženého papírovými košíčky. Povrch těsta posypeme odloženými kostičkami čokolády. Pečeme asi 15 minut při 200°C. Kostičky čokolády navrchu zkaramelizují a dostanou příchuť mléčných karamelek.