Libečková omáčka s pórkem recept
Top Recepty, OmáčkySuroviny na recept
- půl menšího pórku (bílá část)
- svazek libečku
- 50 g másla
- 2 vrchovaté lžíce hladké mouky
- cca 500-700 ml masového vývaru
- 150 g zakysané smetany
- sůl
- bílý pepř
- špetka cukru
Postup Libečková omáčka s pórkem
Postup přípravy receptu
-
Pórek a libeček nakrájíme na jemno. Rozpustíme máslo a pórek a s polovinou libečku chvíli orestujeme. Přidáme mouku a po osmahnutí zalijeme vývarem. Pořádně metličkou prošleháme a s občasným promícháním vaříme 20 minut.
Odebereme trochu omáčky a smícháme se smetanou. Přidáme ji se zbylým libečkem a vaříme už jen krátce. Omáčku ochutíme solí, pepřem a špetkou cukru. Podáváme s brambory nebo knedlíkem. Vhodné je k tomu vařené vejce nebo vařené hovězí maso.