Libanonská kuchyně - Čočka s rýží recept
Top Recepty, LuštěninySuroviny na recept
- 2 hrnky běžné čočky (já použila hnědou protože jiná doma nebyla)
- 1 hrnek rýže basmati
- 4-5 středních hnědých cibulí
- (1-2 lžičky směsi 7 koření)
- 5 lžiček mletého nového koření
- 3,5 lžičky mletého pepře
- 3,5 lžičky mleté skořice
- 5 lžiček mletého hřebíčku
- 4 lžičky mletého muškátového oříšku
- 4 lžičky mletého semínka řeckého sena
- 4 lžičky mletého zázvoru
- 1-2 lžičky mletého černého pepře
- 1-2 lžičky mletého římského kmínu
- sůl dle zvyku (já použila přírodní růžovou himalájskou sůl)
- olivový olej na smažení
- Pokud máte rádi mdlejší chuť dejte všeho jen po 1 lžičce pro pikantnější chuť dejte všeho po 2 lžičkách
Postup Libanonská kuchyně - Čočka s rýží
Postup přípravy receptu
-
Oprala jsem čočku s rýži ve vlažné vodě.
Pak jsem čočku s rýží nechala stát ve studené vodě cca 2 hodiny (můžete osolit), aby nasála co nejvíce vody a byla rychle vařená.
Cibuli jsem nakrájela na půlměsíčky a osmažila dozlatova. Poté jsem cibuli vyndala na talíř.
Do čočky jsem přidala vodu a uvařila jsem jí doměkka a poté jsem jí slila.
Ve zbylém oleji jsem během pár sekund zasmažila směs koření a přidala jsem čočku s rýží. Vše jsem dobře promíchala a navrch jsem dala zlatou cibulku.