Lehký mandarinkový dort recept

Top Recepty, Moučníky

Suroviny na recept

Těsto:
150 g hladké mouky
2 rovné lžičky kypřícího prášku do pečiva
150 g cukru
2 vejce
75 ml oleje
75 ml vody
Náplň:
1 mandarinkový kompot
200 ml smetany ke šlehání
250 g tvarohu
150 g bílého smetanového jogurtu
50 g moučkového cukru
1 želatinový ztužovač za studena (dr. Oetker)
Na polevu:
1 balíček čirého dortového želé
250 ml mandarinkové šťávy

Postup přípravy receptu

  1. Na těsto smícháme všechny sypké suroviny, přidáme rozšlehaná vejce, olej a vodu a rozmícháme metličkou důkladně tak dlouho, až se všechny suroviny spojí.

  2. Těsto nalijeme do vymazané a vysypané dortové formy a pečeme asi 20 minut.

  3. Dort vyndáme z formy, dáme vychladnout.

  4. Formu očistíme, vložíme zpět korpus, který potřeme náplní.

  5. Tu si uděláme tak, že smícháme tvaroh s jogurtem a cukrem. Želatinový ztužovač si připravíme podle návodu a přidáme ho k tvarohové směsi. Nakonec vmícháme ušlehanou šlehačku. Mandarinkový kompot zcedíme, necháme okapat. Mandarinky uložíme na povrch náplně. Šťávu odměříme na 250 ml (můžeme doplnít vodou) a podle návodu si připravíme želatinu. Nalijeme ji na povrch, nejlépe lžící.

  6. Dort dáme do lednice vychladit.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!