Lehký maďarský guláš recept
Top Recepty, OmáčkySuroviny na recept
- 1/2 kg vepřového masa (kostek na guláš)
- 2 cibule
- hladká mouka na zahuštění
- 1 paprika sladká
- 1 magi bujón
- zelená paprika
- gulášové koření
- sůl
- pepř
- česnek
- majoránka
Postup Lehký maďarský guláš
Postup přípravy receptu
-
Do hrnce připravíme olej. Do rozpáleného oleje přidáme na kostičky nakrájené cibule. Necháme mírně zhnědnout.
K cibuli vložíme kostky vepř. masa a mícháme společně s cibulí.
Až se maso zatáhne k sobě, přidáme sladkou papriku, celé gulášové koření a pepř. Společně vše promícháme.
Zalijeme vodou a vhodíme bujón. Necháme vařit dokud maso není měkké. Podle chuti dosolíme.
Připravíme si z hl. mouky a vody jíšku, a omáčku zahustíme.
Nakonec do omáčky dáme prolisovaný česnek (asi 4 stroužky), majoránku a nakrájenou na proužky nejlépe zelenou papriku. Takto připravený guláš můžeme podávat s knedlíkem, těstovinami nebo s rýží.