Lehký jahodový dort recept
Top Recepty, DortySuroviny na recept
- Těsto:
- 4 vejce
- 200 g cukru krupice
- 200 g polohrubé mouky
- 100 ml mléka
- 100 ml oleje
- 1 ks prášku do pečiva
- Krém:
- 1 ks smetany ke šlehání
- 2 ks zakysané smetany
- 1 ks vanilkového cukru
- 1 ks ztužovače
- Na ozdobu:
- jahody nebo jakékoliv jiné ovoce - čerstvé je nejlepší:)
Postup Lehký jahodový dort
Postup přípravy receptu
-
Oddělíme žloutky od bílků. Žloutky ušleháme s cukrem do pěny. Přidáme mouku, mléko, olej, prášek do pečiva. Promícháme. Poté ušleháme z bílků sníh a opatrně vmícháme do těsta. Těsto nalijeme do vymazané a vysypané dortové formy. Pečeme při 150° C asi 25-30 minut, až korpus bude zlatý.
Ušleháme smetanu ke šlehání se ztužovačem a přimícháme dvě zakysané smetany a vanilkový cukr.
Vychladlý korpus rozřízneme napůl a potřeme ho půlkou krému, naskládáme rozpůlené jahody a přikryjeme druhou půlkou korpusu, na který dáme zbytek krému, a poklademe jahodami. Dáme do chladu alespoň na 2 hodiny.