Lehký dortík z rýžového chlebíčku s ovocem (bez mouky) recept
Top Recepty, MoučníkySuroviny na recept
- 6 rýžových chlebíčků (cca 80 g)
- (měla jsem bio rýžové chlebíčky)
- 200 g čokolády na vaření
- šťáva ze dvou citronů
- 600 g měkkého tvarohu
- 160 g bílého jogurtu
- 50 g cukru krupice
- 8 plátků želatiny a voda (podle návodu)
- 200 g smetany ke šlehání
- 3 PL marmelády z lesních brusinek na potření
- 2-3 kiwi
- máslo a strouhaný kokos na vysypání dortové formy
Postup Lehký dortík z rýžového chlebíčku s ovocem (bez mouky)
Postup přípravy receptu
-
Nejdříve rozpustíme čokoládu ve vodní lázni. Rýžové chlebíčky nalámeme (nadrtíme) na menší kousky a smícháme s rozehřátou čokoládou. Hmotu z rýžových chlebíčků a čokolády narovnáme do dortové formy, kterou jsme vymazali máslem a vysypali strouhaným kokosem. Hmotu potřeme brusinkovým džemem a dáme na hodinu a půl do chladu. Mezitím citronovou šťávu smícháme s měkkým tvarohem, bílým jogurtem a cukrem. Želatinové plátky připravíme podle návodu. Tekutou želatinu pak vmícháme do tvarohového krému.
Šlehačku ušleháme. Když začne tvarohový krém želírovat, vmícháme do něj ušlehanou šlehačku. Takto připravený krém nalijeme na vychladlý korpus, poklademe olupanými a pokrájenými plátky kiwi a dáme na cca 4-6 hodin do chladu.