Lehký bramborový salát s ředkvičkami recept
Top Recepty, SalátySuroviny na recept
- 500 g brambor
- kmín
- 1 svazek ředkviček
- 1 červená cibule
- 1/2 svazku pažitky
- 3 sterilované okurky
- 1 lžíce oleje
- 3 lžíce láku z okurek
- 1 lžíce bílého vinného octa
- 2 lžíce hořčice
- sůl
- pepř
Postup Lehký bramborový salát s ředkvičkami
Postup přípravy receptu
-
Brambory ve slupce uvaříme v osolené vodě s kmínem doměkka. Scedíme je a ještě teplé je oloupeme. Necháme je vychladnout. Rozčtvrtíme, nakrájíme na plátky a vložíme do mísy.
Přidáme na kousky nakrájené ředkvičky, najemno nasekanou cibuli, pažitku, nadrobno pokrájené okurky, hořčici, lžíci oleje, lák z okurek, ocet, sůl, pepř a vše zlehka promícháme.
Hotový salát necháme odležet alespoň 60 minut v chladu.