Lehce pikantní guláš z bedel recept
Top Recepty, HoubySuroviny na recept
- cca 600 g bedel
- 100 g špeku
- 1 velká cibule
- 3-4 stroužky česneku
- 1 rovná lžíce sladké papriky
- 1 rovná lžíce uzené papriky
- 1/2 lžičky pálivé papriky
- 1 plná lžíce hladké mouky
- vývar nebo voda (ale vývar dodá chuť)
- celý kmín
- sůl
- čerstvě mletý pepř
Postup Lehce pikantní guláš z bedel
Postup přípravy receptu
-
Bedly nakrájíme na větší kousky, špek a cibuli na kostičky. Špek vyškvaříme a přidáme cibuli a kmín. Restujeme dozlatova. Ke konci přidáme větší část česneku nakrájeného nadrobno.
Vsypeme papriky a krátce restujeme. Přisypeme bedle a zalijeme vývarem tak, aby byly vidět špičky. Přivedeme k varu a mezitím smícháme mouku v trošce vývaru.
Přilijeme k základu a vaříme s občasným mícháním 15-20 minut. Před koncem vaření přidáme zbytek česneku a čerstvě mletý pepř. Guláš dochutíme a podáváme nejlépe s čerstvým chlebem.