Lechotické skládanky recept

Top Recepty, Moučníky

Suroviny na recept

2 hrnky polohrubé mouky
2 hrnky hladké mouky
1/2 hrnku rozpuštěného másla
1 hrnek mléka
1/4 hrnku cukru
21 g droždí
špetka soli
2 ks žloutky
marmeláda
Ořechová nádivka:
300 g mletých vlašských ořechů
3 lžíce cukru
1 vanilkový cukr
1 lžíce rumu
150 ml mléka
Tvarohová nádivka:
500 g tvarohu
3 lžíce cukru
1 vanilkový cukr
1 žloutek
150 ml mléka
Drobenka:
3 lžíce krupice nebo hrubé mouky
3 lžíce moučkového cukru
100 g másla

Postup přípravy receptu

  1. Z mouky, másla, droždí, cukru a vajíček si vypracujeme těsto-lze zadělat i v pekárně.

  2. Necháme vykynout a rozdělíme na dva díly.

  3. Každý díl si vyválíme, přeneseme na plech a na polovinu těsta natřeme nádivku.

  4. Těsto přeložíme, druhý rozválený díl přeneseme na plech a naplníme druhou nádivkou a opět přeložíme.

  5. Těsta s nádivkami si upravíme na celý plech a pomažeme, nebo jen pocákáme libovolnou marmeládou a posypeme drobenkou.

  6. Dáme do vyhřáté trouby a pečeme zhruba 30 minut na 190°C.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!