Lechotické skládanky recept
Top Recepty, MoučníkySuroviny na recept
- 2 hrnky polohrubé mouky
- 2 hrnky hladké mouky
- 1/2 hrnku rozpuštěného másla
- 1 hrnek mléka
- 1/4 hrnku cukru
- 21 g droždí
- špetka soli
- 2 ks žloutky
- marmeláda
- Ořechová nádivka:
- 300 g mletých vlašských ořechů
- 3 lžíce cukru
- 1 vanilkový cukr
- 1 lžíce rumu
- 150 ml mléka
- Tvarohová nádivka:
- 500 g tvarohu
- 3 lžíce cukru
- 1 vanilkový cukr
- 1 žloutek
- 150 ml mléka
- Drobenka:
- 3 lžíce krupice nebo hrubé mouky
- 3 lžíce moučkového cukru
- 100 g másla
Postup Lechotické skládanky
Postup přípravy receptu
-
Z mouky, másla, droždí, cukru a vajíček si vypracujeme těsto-lze zadělat i v pekárně.
Necháme vykynout a rozdělíme na dva díly.
Každý díl si vyválíme, přeneseme na plech a na polovinu těsta natřeme nádivku.
Těsto přeložíme, druhý rozválený díl přeneseme na plech a naplníme druhou nádivkou a opět přeložíme.
Těsta s nádivkami si upravíme na celý plech a pomažeme, nebo jen pocákáme libovolnou marmeládou a posypeme drobenkou.
Dáme do vyhřáté trouby a pečeme zhruba 30 minut na 190°C.