Lasagne s mletým masem a žampiony recept
Top Recepty, Mleté masoSuroviny na recept
- 500 g mletého masa (míchané- vepřové+hovězí)
- 200 g tvrdého sýru (eidam)
- 1 cibule
- 2 stroužky česneku
- 1 malá plechovka žampionů
- sůl
- pepř
- majoránka (oregano)
- trochu kečupu nebo já dávám loupaná rajčata z konzervy (malá)
- 1 balíček lasagní
- Bešamel:
- 1 l mléka
- 2 polévkové lžice másla
- 3 polévkové lžice hladké mouky
- sůl
- pepř
- muškátový oříšek
Postup Lasagne s mletým masem a žampiony
Postup přípravy receptu
-
Na bešamel si uděláme z másla a mouky světlou jíšku, zalijeme mlékem a povaříme do zhoustnutí, přidáme sůl, pepř a mletý muškátový oříšek (podle chuti strávníků)
Na olivovém oleji zpěníme pokrájenou cibulku s jemně nakrájeným česnekem, přidáme nakrájené žampiony a mleté maso, necháme jemně osmahnout, přidáme koření a kečup nebo loupaná rajčata a trochu podusíme.
Do vymazaného pekáčku dáme vrstvu lasagní, posypeme trochou směsí masa, zasypeme jemně strouhaným sýrem a zalijeme trochou bešamelu, toto vrstvení opakuji 4x, poslední vrstvou musí být lasagne a zalít zbytkem bešamelu.
Dáme péct do trouby, já dávám do předehřáté 165 st. asi 40 minut, ale to musí každý odhadnout podle trouby. Musí být na povrchu zlatavé.