Lanýže z bílé čokolády a malin recept
Top Recepty, MoučníkySuroviny na recept
- 250 g bílé čokolády
- 50 g másla
- 100 ml smetany na šlehání
- maliny
- kakao, nastrouhaná čokoláda
Postup Lanýže z bílé čokolády a malin
Postup přípravy receptu
-
Ve vodní lázni rozpustíme čokoládu s máslem. Smetanu lehce zahřejeme, nesmí být horká.
Rozpuštěnou a dobře smíchanou čokoládu s máslem vyndáme z vodní lázně.
Za stálého míchání přilijeme pozvolna smetanu do čokolády. Dobře smícháme.
Do silikonové formy na ledové kostky nalijeme na dno každého otvoru štipec rozpuštěné čokoládové směsi a dáme na 15 minut zatuhnout do lednice.
Formu vyndáme z lednice. Do každého otvoru dáme malinu, naplníme zbývající čokoládovou směsí a dáme opět ztuhnout do lednice.
Po ztuhnutí vydloubneme z formy a tvarujeme kuličky, které obalíme v kakau nebo v nastrouhané čokoládě.