Labužo krém (z bílků) recept
Top Recepty, MoučníkyPostup Labužo krém (z bílků)
Postup přípravy receptu
-
Oddělíme bílky od žloutků. Dáváme pozor, aby se do bílku nedostal žádný žloutek!
Připravíme menší hrnec, kam nasypeme cukr a nalijeme vodu. Za stálého míchání přivedeme do varu. Poté snížíme teplotu na minimum. Z hmoty uvaříme sirup, jestli je hotový, zjistíme tak, že ho kápneme do studené vody. Správný sirup bude ve vodě držet tvar, dají se z něho formovat kuličky (viz. foto). Tato konzistence vznikne zhruba do 15-ti minut. Když to máme hotové, přidáme do sirupu trošku kyseliny citronové. Sirup pořádně rozmícháme.
Bílky vyšleháme na tuhý sníh, horký sirup pomalu vmícháme do tuhého sněhu. Směs je potřeba nechat vychladnout, avšak při tom ještě cca 15 minut míchat. Nejlepší místo při míchání je při otevřeném okně nebo někde v chládku (já to dělala na balkoně).
No a teď by to mělo být pěkně ztuhlé a můžeme podávat např. s ovocem, nebo s posypaným kakaem.