L-C Fazolové lusky na smetaně recept
Top Recepty, Dietní receptySuroviny na recept
- 20 dkg zelených fazolek
- 1 dl smetany 33%
- 1 malá cibulka
- sůl
- pepř
- 1 KL citrónové šťávy
- 2 vejce
- Příloha:
- 20 dkg vařené zeleniny ve slané vodě (dýně, květák, ředkev, kedlubna)
Postup L-C Fazolové lusky na smetaně
Postup přípravy receptu
-
Fazolky předvařím v osolené vodě do poloměkka a scedím. Na másle osmažím cibulku, dám fazolky, chvíli osmažím a zaliji smetanou 33% tak, aby fazolky nebyly ponořené, a ještě chviličku povařím.
Dochutím pepřem, solí a citronovou šťávou. Podávám s vařenou zeleninou a s uvařenými a oloupanými vejci.