Květákovo-pórková polévka a drožďové knedlíčky s koprem recept
Top Recepty, PolévkySuroviny na recept
- ½ menšího květáku
- 1 menší pórek
- 1 cibule
- 1 mrkev
- 2 stroužky česneku
- 3 brambory
- 1 gelový zeleninový bujon
- sůl
- pepř
- 1.5 l vody
- olej
- 1 lžíce instantní jíšky, bude-li potřeba
- zelená nať z jarní cibulky
- Knedlíčky:
- 1 balení droždí
- 1 lžíce másla
- 1 malá cibule
- 2 stroužky česneku
- 1 vejce
- sůl
- pepř
- strouhanka
- 1 lžíce kopru
Postup Květákovo-pórková polévka a drožďové knedlíčky s koprem
Postup přípravy receptu
-
Květák rozebereme na růžičky, pórek podél rozřízneme a oboje propláchneme pod tekoucí vodou. Pórek nakrájíme na tenká kolečka, cibuli na drobno, mrkev a nať jarní cibulky na slabá kolečka, česnek prolisujeme, kopr nasekáme, brambory oloupeme a nakrájíme na kostky.
Na troše oleje osmažíme cibulku, přidáme ostatní zeleninu, osolíme, opepříme, chvilku podusíme (stačí 2-3 minuty), zalijeme horkou vodou s bujonem a vaříme do změknutí zeleniny.
Mezitím připravíme knedlíčky. Na pánvi s máslem osmažíme na drobno nakrájenou cibuli do sklovita, přidáme rozdrobené droždí, osolíme, opepříme, necháme ho rozpustit a mícháme, dokud se nezačne drobit. Odstavíme a necháme částečně vychladnout.
Nakonec přidáme vejce, česnek, kopr a zahustíme strouhankou tak, aby se daly tvrovat knedlíčky. Vaříme je cca 6-7 minut.
Servírujeme zdobené zelenou natí jarní cibulky.