Květákové burger bulky {Bezlepkové} recept
Top Recepty, Bezmasá jídlaSuroviny na recept
- 2/3 velké hlávky květáku (nebo jedna menší)
- 2 vejce
- necelá 1/2 hrnku rýžové mouky
- 1/4 hrnku kokosové mouky
- sůl
- pepř
- lněné semínko
- sezamové semínko
Postup Květákové burger bulky {Bezlepkové}
Postup přípravy receptu
-
Troubu jsem si dala rozehřát na 190°C. Květák jsem si v mixéru rozemlela na jakousi květákovou rýží“. Jde jej i nastrouhat na jemném struhadle. Přidala jsem vejce, mouky, sůl a pepř a nechala 5 minut odstát.
Poté jsem dělala bochánky velké, aby se do nich vešel masový burger či Hermelín, které jsem kladla na plech vyložený pečícím papírem, vyšlo mi jich zhruba 7.
Bulky se pekly cca 30–40 minut. Záleží na troubě. Pak už jen stačí naplnit je, čím kdo má rád.