Květákové burger bulky {Bezlepkové} recept

Top Recepty, Bezmasá jídla

Suroviny na recept

2/3 velké hlávky květáku (nebo jedna menší)
2 vejce
necelá 1/2 hrnku rýžové mouky
1/4 hrnku kokosové mouky
sůl
pepř
lněné semínko
sezamové semínko

Postup přípravy receptu

  1. Troubu jsem si dala rozehřát na 190°C. Květák jsem si v mixéru rozemlela na jakousi květákovou rýží“. Jde jej i nastrouhat na jemném struhadle. Přidala jsem vejce, mouky, sůl a pepř a nechala 5 minut odstát.

  2. Poté jsem dělala bochánky velké, aby se do nich vešel masový burger či Hermelín, které jsem kladla na plech vyložený pečícím papírem, vyšlo mi jich zhruba 7.

  3. Bulky se pekly cca 30–40 minut. Záleží na troubě. Pak už jen stačí naplnit je, čím kdo má rád.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!