Květáková polévka - vegan recept
Top Recepty, Dietní receptySuroviny na recept
- Suroviny:
- - 2 litry zeleninového vývaru nebo vody
- - 1/2 květáku
- - 3 mrkve
- - 1 větší cibule
- - 3 lžíce hrášku (čerstvého nebo z konzervy)
- - 1 hrst petrželky kudrnky
- - kousek pórku (cca 3cm)
- - mouka (pohanková, špaldová, kukuřičná)
- - solčanka nebo vegeta
- - olej
- - sůl
Postup Květáková polévka - vegan
Postup přípravy receptu
-
Na pánvičce na oleji opražíme mouku a vytvoříme si tak jíšku.
Zalijeme studeným vývarem, do kterého naházíme na půlkolečka nakrájenou mrkev, pórek a cibuli a květák rozebraný na malé kousky.
Přidáme lžičku solčanky a dosolíme dle chuti. Vaříme, dokud není zelenina měkká nebo lehce křupavá. Přihodíme nadrobno nasekanou petrželku, 3 lžíce hrášku, ještě chvilku povaříme a můžeme podávat.