Květák zapečený s uzeným a nivovým bešamelem recept
Top Recepty, Zeleninová jídlaSuroviny na recept
- 1 květák (rozebraný na růžičky a 5 minut vařený v osolené vodě s kmínem)
- 15-20 dkg uzeného masa
- 15 dkg nivy
- máslo
- hladká mouka
- 2 vejce
- 1 dl mléka
- špetka muškátového oříšku
- sůl
- 2 lžíce strouhanky
- zelená petrželka
Postup Květák zapečený s uzeným a nivovým bešamelem
Postup přípravy receptu
-
Květák naskládáme do zapékací misky a posypeme na kostičky nakrájeným uzeným masem.
Lžíci másla rozpustíme na pánvi, zasypeme moukou a usmažíme světlou jíšku, kterou zalijeme mlékem a vyšleháme do hladka a asi 5 minut vaříme. Pak přidáme nastrouhanou nivu, muškátový oříšek, petrželku a necháme rozpustit sýr.
Odstavíme, vmícháme 2 vejce a vše nalijeme na květák s masem. Solíme podle slanosti nivy. Posypeme strouhankou, poklademe pár plátky másla a zapečeme do růžova.