Květák v křupavém kabátku s čerstvou majoránkou recept
Top Recepty, Bezmasá jídlaSuroviny na recept
- 1 větší květák
- sůl
- pepř
- čerstvá majoránka
- 3 stroužky prolisovaného česneku
- 400 g brambor
- 1 vejce
- hladká mouka
- medvědí česnek sušený
- špetka kurkumy
Postup Květák v křupavém kabátku s čerstvou majoránkou
Postup přípravy receptu
-
Květák omyjeme, rozdělíme na větší kousky a uvaříme v osolené vodě do poloměkka. Brambory oloupeme, nastrouháme nahrubo a přebytečnou vodu slijeme.
Přidáme prolisovaný česnek, špetku sušeného medvědího česneku, špetičku kurkumy, sůl, pepř, vejce a omytou nasekanou čerstvou majoránku. Podle potřeby přidáme hladkou mouku a vymícháme na těstíčko.
Květák obalíme v této směsi. Takto obalený květák dáme na pečící papír zapéci do předehřáté trouby na 180°C a pečeme pěkně dokřupava a dozlatova. Podáváme s vařeným bramborem a se zeleninou.