Květák v kořeněné medové omáčce recept
Top Recepty, Zeleninová jídlaSuroviny na recept
- 1/2 květáku
- 1 jarní cibulka
- Omáčka:
- 3 lžíce medu
- 2 rozmačkané stroužky česneku
- 1 lžíce sušené cibule
- 5 lžic vody + 2 lžičky škrobu
- 1 1/2 lžíce tamari nebo sójové omáčky
- 1/2 – 1 lžičky chilli omáčky
Postup Květák v kořeněné medové omáčce
Postup přípravy receptu
-
Předehřejte troubu na 200 st.C. Syrové květákové růžičky dejte na plech vyložený pečícím papírem a pečte je přibližně 20 minut, dokud nebude květák měkký. Pokud se vám bude během pečení zdát, že květák zbytečně vysychá, můžete jej pokapat vodou.
Mezitím si připravte omáčku. Všechny suroviny (kromě škrobu a vody) smíchejte v kastrůlku, povařte a promíchejte. a dejte na plamen. Přiveďte k varu a promíchejte dohladka. V hrnku smíchejte vodu se škrobem, přidejte do omáčky a povařte dohusta. Růžičky zalijte omáčkou, promíchejte a posypte nasekanou jarní cibulkou.