Kvašáky recept

Top Recepty, Zavařeniny

Suroviny na recept

okurky
sůl (na 1 l vody 4 dkg soli)
kopr
křen
vinné listy

Postup přípravy receptu

  1. Umyjeme přerostlé okurky, vinné listy, kopr a kořen křenu. Okurky propícháme, skládáme je do velikých sklenic (nebo kameninové nádoby – viz foto) a prokládáme koprem, vinnými listy a kolečkama křenu. Koprem nešetřit!

  2. Zalijeme studeným nálevem - na 1l vody 4dkg soli – nálev musí být až po vrch aby se k okurkám nedostal vzdušný kyslík. Proto je je potřeba zatížit aby neplavaly po povrchu. Necháme kvasit.

  3. Za 7 až 14 dnů by měly být již vykvašené – potřeba ochutnat – a je dobré je uskladnit do chladné a tmavé místnosti aby se proces kvašení zastavil.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!