Kvašáky II. recept

Top Recepty, Zavařeniny

Suroviny na recept

Větší okurky
listy černého rybízu
višně
vinná réva
kopr (nejvíce květů, protože listy si ukládám do mrazáku na koprovku)
křen
Na nálev 3 litry vody
5 vrchovatých lžic soli

Postup přípravy receptu

  1. Umyjeme přerostlé okurky, vinné listy, višňové listy a listy černého rybízu, kopr a kořen křenu. Okurkám vidličkou hodně propícháme kůžičku, skládáme je do velikých sklenic a prokládáme zeleným a kolečky křenu. Koprem rozhodně nešetřit.

  2. Zalijeme studeným svařeným nálevem, sklenice povážeme (já zlehka přikrývám originál víčky) a necháme kvasit. Vykvašené uložíme v temnu a relativním chladnu.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!