Kůzlečí maso s Hermelínem recept
Top Recepty, Jiné masoSuroviny na recept
- 500 g kůzlečího masa
- 1 Hermelín s paprikovým kořením
- 1 cibule
- 1 lžíce mleté papriky
- 4 snítky oregana + lístečky na posypání
- 1 lžíce másla
- 2 lžíce oleje
- sůl
Postup Kůzlečí maso s Hermelínem
Postup přípravy receptu
-
Maslo a olej rozohrejeme na panvici a orestujeme na nich nadrobno nakrájanú cibuľu.
Pridáme na kocky nakrájané mäso a restujeme, kým sa nezatiahne. Vložíme vetvičky oregana, zasypeme paprikou a premiešame. Podlejeme horúcou vodou, osolíme a dusíme domäkka.
K mäkkému mäsu pridáme na malé kocky nakrájaný Hermelín a za stáleho miešania necháme rozpustiť.
Podávame podľa chuti, s knedľou, cestovinami, ryžou...Povrch jedla na tanieri posypeme ešte lístočkami oregana.