Kuskus se sušenými rajčaty a fazolkami recept
Top Recepty, Bezmasá jídlaSuroviny na recept
- 50 g kuskusu
- 50 g sušených rajčat
- 1 lžíce oleje z naložených sušených rajčat i s bylinkami
- sůl
- 120 g zelených fazolek
- olej
- 1 větší stroužek česneku
Postup Kuskus se sušenými rajčaty a fazolkami
Postup přípravy receptu
-
Kuskus dáme do misky, přidáme lžíci bylinkového oleje z naložených sušených rajčat a zalijeme vařící vodou dle návodu. Kuskus necháme nabobtnat, pak promícháme.
Fazolky spaříme krátce v osolené vroucí vodě a na cedníku necháme okapat. Pak je dáme na pánev s malým množstvím oleje krátce orestovat a ke konci k nim přidáme rozvonět i drobně nasekaný česnek a odstavíme.
Do pánve přidáme drobně pokrájená sušená rajčata, přisypeme hotový kuskus, dle chuti můžeme dosolit nebo opepřit a máme hotovo.
Podáváme samotné jako bezmasý pokrm nebo jako přílohu například k drůbežím medailonkům či grilovanému masu.