Kuřecí závitky v pikantní křenové omáčce recept
Top Recepty, Pro začátečníkySuroviny na recept
- 2 kuřecí stehna
- sůl
- mletý pepř
- cm plátek másla
- 1 polévková lžíce oleje
- 1/2 nadrobno pokrájené červené cibule
- 1 kostka drůbežího bujónu
- 250 ml horké vody
- motouz nebo nit na upevnění závitků
- Na náplň do závitků:
- 3 cm široký plátek změklého másla
- 1/2 nadrobno pokrájené červené cibule
- 1/4 nadrobno pokrájené masité červené papriky
- 1/4 nadrobno pokrájené masité žluté papriky
- 2 nahrubo nastrouhané menší sladkokyselé okurky
- 1 kávová lžička hořčice
- 3 polévkové lžíce najemno nastrouhaného křenu
- Na omáčku:
- 200 ml 12% sladké smetany
- 1 polévková lžíce hladké mouky
- 1 polévková lžíce hořčice
- 3 polévkové lžíce najemno nastrouhaného křenu
Postup Kuřecí závitky v pikantní křenové omáčce
Postup přípravy receptu
-
Kuřecí stehna opláchneme osušíme a opatrně vykostíme.
Rozložíme na prkýnko kůží dospod a nejlépe přes folii, nebo igelitový svačinový sáček mírně naklepeme. Lehce po obou stranách osolíme a poprášíme pepřem.
V misce si umícháme náplň. Vidličkou rozmícháme máslo s hořčici, přidáme všechny zbývající uvedené suroviny a nejlépe rukou promícháme náplň, kterou pak stejnoměrně rozetřeme na rozklepané pláty masa. Maso opatrně zavineme a omotáme motouzem.
V hrnci si rozehřejeme olej s máslem a závidky zprudka ze všech stran osmahneme. Přidáme pokrájenou půlku cibule a necháme 4minutky orestovat. Podlijeme 250 ml horké vody, rozdrobíme kostku bujónu a pod pokličkou na mírném plameni dusíme do změknutí masa cca 25minut.
Měkké maso vyjmeme, odstraníme motouz a kůži(jde to velice lehce)a uchováme v teple.
Ve smetaně rozmícháme hořčici s moukou, vlijeme do vařící šťávy a necháme 10minut provařit. 5minut před koncem přidáme nastrouhaný křen a vložíme závitky na prohřátí. Jako příloha se hodí houskový knedlík, nebo rýže.