Kuřecí stehna na česneku a rozmarýnu recept
Top Recepty, Drůbeží masoSuroviny na recept
- -4 kuřecí stehna
- -1 lžíce mouky
- -2 lžičky mleté sladké papriky
- -1 a ½ lžíce olivového oleje
- -12 neoloupaných stroužků česneku
- -4 snítky rozmarýnu
- -125 ml bílého vína
- -400 ml kuřecího vývaru
- -50 g másla
- - sůl
Postup Kuřecí stehna na česneku a rozmarýnu
Postup přípravy receptu
-
Troubu předehřejeme na 200ºC. Kuřecí stehna očistíme, omyjeme, papírovou utěrkou otřeme do sucha a osolíme. Mouku smícháme s paprikou a stehna v této směsi obalíme. Přebytečné množství mouky odstraníme oklepáním. Každé stehno opečeme z obou stran do zlatava, asi 4-5 minut z každé strany, na rozpáleném oleji (nejlépe na litinovém kastrolu nebo pekáči s poklicí). Přidáme česnek, rozmarýn a víno. Přivedeme k varu a necháme odpařit alkohol z vína.
Přilijeme vývar a opět přivedeme k varu. Kastrol zakryjeme poklicí a dáme ho do předehřáté trouby na 45 minut. 15 minut před dokončením kastrol odkryjeme.
Stehna, česnek a rozmarýn vyndáme z omáčky do jiného kastrolu, zakryjeme pokličkou a kastrol dáme do již vypnuté trouby, aby maso nevychladlo. Kastrol s omáčkou dáme na oheň zredukovat přibližně na polovinu, asi 7 minut. Máslo nakrájíme na malé kousky, přidáme ho do omáčky a krouživými pohyby kastrolu jej spojíme s omáčkou. Stehna podáváme s omáčkou, vyloupanými stroužky česneku a opečenými bramborami.