Kuřecí stehna Marengo recept
Top Recepty, Drůbeží masoSuroviny na recept
- 8 kuřecích stehen
- 3 cibule
- 4 stroužky česneku
- 300 g hub(lesní, žampiony, hlíva, čerstvé - sušené...)
- 1 malý rajčatový protlak (200 ml kečupu)
- 150 ml bílého vína (suché)
- směs koření na kuře
- sůl (pouze podle obsahu soli ve směsi koření)
- 2 polévkové lžíce majoránky
- 2 polévkové lžíce sojové omáčky
- olej
Postup Kuřecí stehna Marengo
Postup přípravy receptu
-
Kuřecí stehna si opereme, dočistíme a posypeme směsí koření na kuře, podle obsahu soli ve směsi koření, můžeme samotné stehna ještě mírně osolit.
Oloupeme si cibuli, nakrájíme na proužky, vložíme do rozpáleného oleje. K cibuli prolisujeme stroužky česneku a na mírném ohni necháme tzv. rozvonět, po 5 minutách přidáme rajčatový protlak (kečup), bílé víno, sójovou omáčku, přivedeme k varu, přidáme majoránku a vypneme. Takto připravený základ vložíme na dno pekáče.
Na pánvi či v kastrolu si na rozpáleném oleji krátce zprudka opečeme kuřecí stehna po všech stranách.
Přendáme je na základ do pekáče a přikryté vložíme do trouby předehřáté na 180°C - 200°C.
Po 35-ti minutách přidáme pokrájené houby - použila jsem hlívu ústřičnou a dusíme ještě 20 minut.
Odkryjeme a 10 minut necháme zapéci, abychom měli křupavou kůrku. Podáváme s rýží, brambory, hranolky, bílým pečivem,...