Kuřecí s chřestem na cidru recept
Top Recepty, Drůbeží masoSuroviny na recept
- 3 kuřecí prsa rozříznutá na co největší plát
- zelený chřest
- schwarzwaldská šunka nebo jiná sušená
- 250 ml jablečného cidru (jablečné šumivé víno 4,8%) koupila jsem v Lidlu, viz. obr.
- máslo
- petrželka
- šalvěj
- vývar nebo voda na podlití
- sůl
- olej
Postup Kuřecí s chřestem na cidru
Postup přípravy receptu
-
Maso naklepeme přes mikroten, osolíme, poklademe plátkem šunky, plátkem másla, posypeme hojně bylinkami a navrch dáme překrojený chřest. Svineme a upevníme provázkem nebo jehlami.
Na oleji na pánvi vhodné do trouby ze všech stran opečeme zprudka závitky, vyjmeme je a přidáme na proužky nakrájený zbytek šunky popř. zbylé bylinky. Opatrně vlijeme cidr, pozor, prská to, šumí to:-). Necháme odpučet všechny připečené kousíčky, trochu jim pomůžeme, odpaříme na polovinu, vrátíme závitky a podlijeme trochou vývaru.
Vložíme na 15 minut do rozpálené trouby na 220°C a během pečení přeléváme výpekem. Poté maso vyjmeme, udržujeme teplé, třeba zabalené v alobalu, a pánev dáme opět na vařič. Přivedeme k varu, přidáme chladné máslo, rozmícháme a dochutíme.