Kuřecí s červenou řepou, hrubý bramborový knedlík recept
Top Recepty, Drůbeží masoSuroviny na recept
- Knedlík:
- 800 g brambor
- 1 vejce
- 100 g hrubé mouky
- 100 g krupice
- sůl
- Maso:
- kuřecí čtvrtky
- 1 cibule
- 3 stroužky česneku
- lžíce sádla
- červená řepa
- červená paprika
- sůl
- pepř
- zásmažka (sádlo, hladká mouka)
Postup Kuřecí s červenou řepou, hrubý bramborový knedlík
Postup přípravy receptu
-
Brambory uvaříme ve slupce. Oloupeme a na hrubém struhadle nastrouháme. Přidáme mouku, krupici, vejce, osolíme a promícháme. Vytvoříme válečky, které vložíme do vroucí osolené vody a vaříme cca 20 minut.
Na sádle osmahneme nakrájenou cibuli, přidáme česnek a restujeme do hněda. Přidáme lžíci červené papriky, zamícháme. Přidáme kuřecí, restujeme do hněda z obou stran, podlijeme vodou a vaříme doměkka. Poté kuře vyndáme a vývar přecedíme. Do vývaru přidáme nastrouhanou červenou řepu a dusíme. Mezitím kuře obereme. Až je řepa měkká, přidáme zásmažku na zahuštění. Povaříme, aby nebyla cítit mouka, přidáme kuřecí a odstavíme z plotny.