Kuřecí řizky v parmezánové strouhance bez smažení recept
Top Recepty, Drůbeží masoSuroviny na recept
- 550 g kuřecích filetů
- (já měla prsa a vykostěná stehna)
- 1 PL strouhanky + stejná PL strouhaného parmezánu (nebo grana)
- 3 velké česnekové stroužky + 2 plné PL oleje
- sůl
- čerstvě mletý pepř
Postup Kuřecí řizky v parmezánové strouhance bez smažení
Postup přípravy receptu
-
Rúru rozohrejeme na 200°C. Do oleja prelisujeme cesnak a dobre premiešame. Ak máme stehná, tak ich vykostíme a odstránime kožu. Z pŕs a stehien narežeme filety a zľahka ich dlaňou roztlačíme. Je úplne zbytočné ich naklepávať. Filety osolíme a okorenime.
Rukami potrieme filety olejom a cesnakom, spotrebujte ho úplne všetok. Strúhanku premiešame so syrom. Ja som dala 3 + 3 a dobrá polovica mi ostala, takže namiešajte najprv radšej menej. Miešajte v pomere 1: 1.
Naolejované a ocesnakované rezne obalíme v strúhanke a kladieme ich na plech vyložený papierom na pečenie. Vložíme do rúry a stiahneme na 180 stupňov. Pečieme dozlata nejakých 25 minút. Ja mám rúru plynovú, viem, že elektrické pečú inak, strážte si to podľa tej svojej. Raz som tie rezne počas pečenia aj otočila.