Kuřecí řízek na citrónovém pepři se salátem z kedlubny a čínského zelí recept
Top Recepty, Drůbeží masoSuroviny na recept
- 3 lžíce citronového pepře
- 1,5 šálku (110 g) strouhanky
- 1/2 šálku (75 g) hladké mouky
- 4 vejce (2 na trojobal a 2 uvařená natvrdo do salátu)
- několik lžic oleje na smažení
- 6 malých kuřecích prsních řízků
- 800 g malých umytých brambor překrojených na čtvrtky
- Salát:
- 1 kedluben pokrájíme na tenké plátky
- 2 – 3 zelené cibulky na kolečka
- 1 klínek (asi 50 g) celeru nastrouháme na jemném struhadle
- vsypeme asi 2 hrsti posekaných listů čínského zelí
- přidáme na kostičky pokrájená natvrdo uvařená
- 2 vejce (promícháme)
- Směs (vše vyšlehat):
- 1/2 šálku balzamikového octa
- 2 lžic extra panenského olivového oleje
- 1 lžičky dijonské hořčice
- 4 kostek hnědého cukru několikrát promícháme přeložením
- Směs a salát (několikrát promíchat, dochutit):
- solí
- pepř
- pažitkou
- Na top:
- zakysaná smetana
- snítky kopru
Postup Kuřecí řízek na citrónovém pepři se salátem z kedlubny a čínského zelí
Postup přípravy receptu
-
Smícháme citrónový pepř, strouhanku v mělké misce. Mouku a rozšlehané vejce dáme do samostatných mělkých misek. Obalíme kuřecí kousky v mouce, oklepeme, obalíme ve vejci a strouhance.
Oleje nalijeme do pánve aspoň do výšky 1 cm. Dáme na mírný oheň. Maso smažíme cca 5 minut z každé strany nebo dozlatova. Odložíme na talíř na papírový ubrousek, ať se zbavíme přebytečného tuku.
Salát, (viz výše), hustě posypeme pažitkou stříhanou nadrobno a znovu promícháme. Na talíři podáváme řízek, porci brambor, porci salátu. Jako top můžeme dát na salát lžičku zakysané smetany se snítkou kopru.