Kuřecí prso s hříbkem recept
Top Recepty, Drůbeží masoSuroviny na recept
- 1 kuřecí prso
- 2 špetky gulášového koření
- 1 lžička oleje
- tenký plátek másla na osmažení masa
- 1 středně velký tvrdší hříbek nakrájený na plátky
- 1 malá cibule nakrájená nadrobno
- 4 lžíce horké vody
- Na šťávu:
- 1 lžičku gulášového koření
- 1/4 lžičky Solamylu rozmíchaného
- 5 lžic studené vody
- sůl podle potřeby na dochucení
Postup Kuřecí prso s hříbkem
Postup přípravy receptu
-
Prso opláchneme, osušíme, nařízneme, ale ne až do konce a maso rozevřeme do tvaru motýlích křídel.
Přes potravinářskou folii maso lehce naklepeme, po obou stranách posypeme špetkami gulášového koření a vetřeme lžičku oleje. Necháme cca 20 minut odpočinout.
V pánvi na rozehřátém oleji s máslem maso z každé strany 6 minut pozvolna osmažíme a měkké maso odložíme stranou.
Do výpeku přidáme lžičku oleje, necháme rozehřát a přidáme hříbek společně s cibulí. Až začne cibule růžovět, podlijeme 4 lžícemi horké vody, promícháme, přiklopíme poklicí a necháme 10 minut podusit.
Poté zasypeme lžičkou gulášového koření, rychle promícháme a podlijeme Solamylem rozmíchaným ve vodě.
Po minutě varu přidáme prohřát opečené maso, podle potřeby přisolíme a podáváme nejlépe s bramborovou kaší.