Kuřecí prsa tří druhů různých chutí recept
Top Recepty, Drůbeží masoSuroviny na recept
- 4 porce menších kuřecích prsou
- Marináda:
- 2 PL Extra Virgin oil
- 1 lžička sušeného česneku
- 1 lžička sušeného cibulového prášku
- 1 lžička sušené bazalky
- 1 lžička sušeného rozmarýnu
- 1/2 lžičky uzené papriky
- 1 PL třtinového cukru
- 1 PL vinného octa
Postup Kuřecí prsa tří druhů různých chutí
Postup přípravy receptu
-
V misce smícháme ingredience na marinádu. Každé prso rozpůlíme tak, aby vznikla jakási motýlí křídla, která z obou stran dkladně potřeme marinádou a v chladu necháme cca 2 hodiny odležet.
Maso grilujeme zprudka a bez popostrkování masa 3-4 minuty z každé strany, až kousky masa na povrchu jemně zezlátnou.
Zkušebně rozkrojíme jeden vzorek masa a pokud je dobře propečený i uprostřed a nemá růžová místa, můžeme podávat. V opačném případě prodlužujte pobyt na grilu vždy po 2-5 minutách. Podávala jsem s hranolky a dušenou zeleninou.