Kuřecí prsa se šumivým vínem, rakytníkem a pomerančem recept
Top Recepty, Drůbeží masoSuroviny na recept
- 1 kuřecí prsa bez kůže
- 0,5 dl šumivého vína
- 1 lžička naloženého rakytníku
- 1 menší pomeranč
- sůl
- pepř
- větvička rozmarýnu
Postup Kuřecí prsa se šumivým vínem, rakytníkem a pomerančem
Postup přípravy receptu
-
Maso mírně naklepeme, osolíme, opepříme a vložíme do zapékací misky.
Na maso dáme rakytník, obložíme pomerančem nakrájeným i s kůrou na plátky, přidáme větvičku rozmarýnu a podlijeme šumivým vínem.
Dusíme zakryté poklicí cca 45 minut v mírně vyhřáté troubě, aby se kuře nepeklo moc prudce a nevysušilo se. Jako příloha se hodí rýže.