Kuřecí prsa Kung pao s mandlemi recept
Top Recepty, Drůbeží masoSuroviny na recept
- 800 g kuřecí prsa
- Solamyl
- sůl
- olej
- 2 lžíce cukru krystal
- 2 dcl horké vody
- 1 kostka kuřecího bujónu
- 5 lžic sojové omáčky
- 2 lžíce worchestru
- 3 lžíce kuřecí chilli omáčky (Sweet Chilli Sauce for Chicken)
- 200 g oloupaných mandlí
- 100 g čínského zelí
- 1 mrkev
Postup Kuřecí prsa Kung pao s mandlemi
Postup přípravy receptu
-
Kuřecí maso nakrájíme na nudličky, osolíme, obalíme v Solamylu a zprudka na 2 lžících oleje orestujeme.
Maso vyjmeme a odložíme stranou.
Na zbylém oleji rozpustíme cukr a necháme zkaramelizovat, zalijeme bujónem rozpuštěným v teplé vodě a provaříme, přidáme omáčky (množství lze upravit podle své chuti), zahustíme trochou Solamylu.
Mrkev nakrájíme škrabkou na tenké plátečky (osvědčil se mi i kráječ na sýr), zelí na tenké proužky (lepší je použít konec od kořene, kde je více bílé a dužnaté než křehké zelené části, ty příliš brzy změknou).
Do připraveného sosu vložíme orestované maso, mandle, mrkev a zelí a krátce prohřejeme.