Kuřecí plátky v hermelínové omáčce recept
Top Recepty, Drůbeží masoSuroviny na recept
- 4 kuřecí prsa
- sůl
- pepř
- olej
- 1 cibule
- 2 Hermelíny
- 1 tavený sýr Apetito
- 2 dl mléka
- hladká mouka na zahuštění
- pepř čtyř barev
Postup Kuřecí plátky v hermelínové omáčce
Postup přípravy receptu
-
Kuřecí maso nakrájíme na menší plátky, osolíme a opepříme, promícháme. Na rozehřátém oleji osmažíme na kostičky nakrájenou cibuli dozlatova a maso na něm zprudka opečeme doměkka (15 minut).
Dáme je stranou a do výpečku dáme rozpustit tavený sýr, nakrájený Hermelín, podlijeme mlékem, přisypeme dekorační koření, stále mícháme.
Kontrolujeme hustotu omáčky, pokud je hustá, malinko přilijeme mléka a pokud řídká, zahustíme moukou rozmíchanou v mléce, provaříme minimálně 15 minut, můžeme dosolit. Maso dáme nazpět na pánev, promícháme a necháme prohřát.