Kuřecí plátky v hermelínové omáčce recept

Top Recepty, Drůbeží maso

Suroviny na recept

4 kuřecí prsa
sůl
pepř
olej
1 cibule
2 Hermelíny
1 tavený sýr Apetito
2 dl mléka
hladká mouka na zahuštění
pepř čtyř barev

Postup přípravy receptu

  1. Kuřecí maso nakrájíme na menší plátky, osolíme a opepříme, promícháme. Na rozehřátém oleji osmažíme na kostičky nakrájenou cibuli dozlatova a maso na něm zprudka opečeme doměkka (15 minut).

  2. Dáme je stranou a do výpečku dáme rozpustit tavený sýr, nakrájený Hermelín, podlijeme mlékem, přisypeme dekorační koření, stále mícháme.

  3. Kontrolujeme hustotu omáčky, pokud je hustá, malinko přilijeme mléka a pokud řídká, zahustíme moukou rozmíchanou v mléce, provaříme minimálně 15 minut, můžeme dosolit. Maso dáme nazpět na pánev, promícháme a necháme prohřát.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!