Kuřecí perkelt (dle mého) recept

Top Recepty, Omáčky

Suroviny na recept

1 kuřecí prso nebo stehenní plátek
1 cibule
1 lžíce oleje
2 vetší rajčata
2 lžíce protlaku
1 slepičí bujon
sladká paprika
hladká mouka
2 vrchovaté lžíce zakysané smetany

Postup přípravy receptu

  1. Cibulku pokrájíme na drobno a dáme osmahnout, přidáme maso pokrájené na kousky.

  2. Zaprášíme paprikou a hladkou moukou, promícháme a podlijeme vodou.

  3. Přidáme bujon, protlak a pokrájená rajčata (spařená horkou vodou a oloupaná), necháme dusit do měkka.

  4. Zakysanou smetanu dáme do misky, do smetany přidáme trochu omáčky a pečlivě rozmícháme (děláme to proto, aby se smetana v omáčce nesrazila).

  5. Zředěnou smetanu nalijeme do omáčky, promícháme a ochutíme solí, můžeme podávat. Nejlépe se hodí těstoviny.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!