Kuřecí na marmeládě s tymiánem recept
Top Recepty, Drůbeží masoSuroviny na recept
- 3 kuřecí stehna
- (dala jsem i 1 kuřecí čtvrtku-prsa)
- 2-3 lžíce koření Pečené kuře
- 1 kostka slepičího vývaru
- 3 stroužky česneku
- 2 malé cibule
- 2 tenké plátky másla
- 2 hrnky vody
- Na potírání:
- 4 lžíce jablečno-meruňkové marmelády
- (použila jsem Ovocnou směs Hamé)
- 5 lžic slunečnicového oleje
- 1 lžíce sušeného tymiánu
Postup Kuřecí na marmeládě s tymiánem
Postup přípravy receptu
-
Stehna omyjeme, osušíme a důkladně ze všech stran obalíme v koření Pečené kuře. Cibulky nakrájíme na kolečka a česnek na tenké plátky, které dáme do hlubšího pekáče s máslem a rozdrobenou kostkou vývaru. Na tento základ položíme stehna, podlijeme vodou, přikryjeme alobalem a dáme péct do trouby, předehřáté na 190°C na 30 minut.
Připravíme směs na potírání, kterou několikrát po prvních 30 minutách maso důsledně potřeme.
Pečeme dále asi 45 minut, kdy není třeba maso otáčet, jen občas natřít a podlít výpekem. Jen na posledních 15 minut sundáme alobal a necháme maso zezlátnout. Podávala jsem s bramborovou kaší.