Kuřecí na marmeládě s tymiánem recept

Top Recepty, Drůbeží maso

Suroviny na recept

3 kuřecí stehna
(dala jsem i 1 kuřecí čtvrtku-prsa)
2-3 lžíce koření Pečené kuře
1 kostka slepičího vývaru
3 stroužky česneku
2 malé cibule
2 tenké plátky másla
2 hrnky vody
Na potírání:
4 lžíce jablečno-meruňkové marmelády
(použila jsem Ovocnou směs Hamé)
5 lžic slunečnicového oleje
1 lžíce sušeného tymiánu

Postup přípravy receptu

  1. Stehna omyjeme, osušíme a důkladně ze všech stran obalíme v koření Pečené kuře. Cibulky nakrájíme na kolečka a česnek na tenké plátky, které dáme do hlubšího pekáče s máslem a rozdrobenou kostkou vývaru. Na tento základ položíme stehna, podlijeme vodou, přikryjeme alobalem a dáme péct do trouby, předehřáté na 190°C na 30 minut.

  2. Připravíme směs na potírání, kterou několikrát po prvních 30 minutách maso důsledně potřeme.

  3. Pečeme dále asi 45 minut, kdy není třeba maso otáčet, jen občas natřít a podlít výpekem. Jen na posledních 15 minut sundáme alobal a necháme maso zezlátnout. Podávala jsem s bramborovou kaší.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!