Kuřecí minutkový guláš s bramboráčky (jako čína) recept
Top Recepty, Drůbeží masoSuroviny na recept
- 2-3 kuřecí prsní řízky
- 5 čerstvých žampionů
- 1 pórek
- 1 stroužek česneku nebo i víc
- sladká mletá paprika
- kari
- majoránka
- sůl
- pepř
- kečup
- slepičí bujon
- sterilovaná kapie
- hl. mouka
- Bramboráčky:
- brambory
- vejce
- česnek
- majoránka
- pepř
- sůl
- mléko
- hl. mouka
Postup Kuřecí minutkový guláš s bramboráčky (jako čína)
Postup přípravy receptu
-
Nakrájím řízečky na tenké proužky, očištěné žampiony na plátky, pórek na kolečka. Na oleji orestuji osolené, opepřené maso, po chvíli přidám žampiony, po chvíli pórek.
Pak přidáme drcený česnek, kari, majoránku, sladkou papriku, kapie, kečup, podlijeme vývarem a chvíli povaříme. Moukou zaprášíme podle potřeby.
Příloha: klasické malé bramboráčky Dnes jsem dělala poprvé a budu ho dělat často. Chutná jako hospodská čína. Recept není můj, je z časopisu Pošli recept.