Kuřecí minutková pánev recept
Top Recepty, MinutkySuroviny na recept
- 4 - 6 plátků kuřecího masa
- olej
- grilovací koření
- 6 žampiónů
- 3 stroužky česneku
- 1 cibule
- 1 cibulka (naťová)
- 1 mrkev
- 1 žlutá paprika
- 1 pórek (menší)
- 2 lžičky sojové omáčky
- sůl
- pepř
- čerstvé bylinky či natě:
- majoránka
- libeček
- pažitka
- petrželka
- cibulka
- 1 lžíce hladké mouky (solamylu)
- 100 ml vody (lze použít vývar nebo víno)
Postup Kuřecí minutková pánev
Postup přípravy receptu
-
Plátky masa pokrájíme na nudličky či kostky, opeříme, posypeme grilovacím kořením, osolíme (se solí opatrně - grilovací koření bývá mnohdy se solí v poměru až 80%), zakapeme olejem a necháme v misce uležet.
Žampióny oloupeme, nakrájíme na plátky. Cibuli, pórek oloupeme a pokrájíme, nejlépe na plátky. Očištěnou mrkev a papriku pokrájíme na malé hranolky.
Na rozpálenou pánev vložíme maso, prudce orestujeme, olej není třeba mělo by stačit množství oleje do masa vpravené.
Přidáme žampióny, necháme podusit, po chvilce přidáme hranolky mrkve, plátky pórku a cibule, papriku, sojovou omáčku a bylinky.
Pánev zaprášíme lžící hladké mouky nebo solamylu a podlijeme vodou, vývarem či vínem - podle toho co máme k dispozici, necháme provařit a můžeme podávat. Příloha: brambory - vařené, americké, hranolky, rýže, chléb.