Kuřecí křidélka s tandoori cibulovým kuskusem recept
Top Recepty, Drůbeží masoSuroviny na recept
- 8 kuřecích křidélek zbavených špiček
- 1 polévková lžíce medu
- 1 polévková lžíce sójové omáčky
- 2 kávové lžičky sušené chilli(popř. pasty feferonka)
- 1/2 polévkové lžíce tandoori masala
- sůl
- Dále:
- 2 velké cibule nakrájené na měsíčky
- 2 stroužky česneku
- 1 červená paprika
- 1 malá feferonka (nemusí být)
- 1 polévková lžíce tandoori masala
- kuskus
- olej
- vývar
- sůl
Postup Kuřecí křidélka s tandoori cibulovým kuskusem
Postup přípravy receptu
-
Kuřecí křidélka osolíme a promícháme s uvedenými surovinami.
Necháme alespoň půl hodiny marinovat.
Cibuli také osolíme, promícháme s pár kapkami oleje a tandoori kořením. Taktéž necháme odležet.
Troubu si rozehřejeme na 220°C. Na pánvi vhodné do trouby nebo v pekáčku necháme rozpálit olej, trochu ztlumíme oheň a křidélka bez marinády z obou stran opečeme. Musíme dávat pozor, v marinádě je med a ten se rád připaluje.
Sejmeme z ohně a vložíme na 15 - 20 minut do trouby dopéct.
V jiné pánvi rozpálíme olej, vsypeme cibuli obalenou kořením a orestujeme tak, aby zůstala křupavá, v polovině restování přidáme na kostičky nakrájenou papriku a nakonec posekaný česnek.
Vsypeme kuskus, promícháme s cibulovou směsí, osolíme a zalijeme vroucím vývarem tak, aby tekutina byla cca 1 - 2 cm nad směsí.
Přiklopíme, odstavíme a necháme nabobtnat.
Křidélka servírujeme s kuskusem a polijeme výpekem.