Kuřecí kousky s cizrnou a zelenými fazolkami recept
Top Recepty, Drůbeží masoSuroviny na recept
- 500 g kuřecích stehenních řízků
- 250 g uvařené cizrny nebo z nálevu
- 150 g slaniny
- 400 g pasírovaných rajčat
- 200 g zelených fazolek
- 2 šalotky
- 2 lahůdkové cibulky
- 2-3 řapíky celeru
- 2 bobkové listy
- 4 dcl bílého suchého vína
- 3 snítky rozmarýnu
- 1 kávové lžičky červené papriky - může být i uzená
- sůl
- cukr
Postup Kuřecí kousky s cizrnou a zelenými fazolkami
Postup přípravy receptu
-
Maso nakrájíme na kostky, řapíkatý celer na proužky, fazolky na kousky a šalotku, lahůdkovou cibulku a slaninu nadrobno.
Na oleji zpěníme cibulku se slaninou, přidáme maso, osolíme, poprášíme paprikou a rychle orestujeme. Přihodíme rozmarýn a bobkový list, podlijeme vínem a necháme vypařit alkohol.
Poté přisypeme celer s fazolkami a dusíme skoro do měkka. Pak přilijeme pasírovaná rajčata, cizrnu a podle chuti trochu přisladíme, dusíme ještě asi 10 minut a nakonec vmícháme lahůdkovou cibulku.