Kuřecí játra v skoro bramborákovém těstíčku recept
Top Recepty, Pokrmy z vnitřnostíSuroviny na recept
- 500 g kuřecí játra
- 2 vejce
- 150-200 ml mléka
- 1 velký brambor
- cca 8-10 PL hladké mouky
- 3 stroužky česneku
- peoř
- majoránka
- sůl
- olej na smažení
Postup Kuřecí játra v skoro bramborákovém těstíčku
Postup přípravy receptu
-
Játra - pečienku umyjeme, osušíme. Obaľujeme v múke, potom namáčame v cestíčku, ktoré získame: Zemiak na jemno nastrúhame, zmiešame s múkou, mliekom, vajíčkami, osolíme, okoreníme majoránkou a korením, pretlačíme cesnak. Hustota - asi ako lievance, alebo hustejšie od palacinkového.
Smažíme pozvoľna vo vyššej vrstve oleja.