Kuřecí játra se špekem a pórkem recept
Top Recepty, Pokrmy z vnitřnostíSuroviny na recept
- 1/2 kg kuřecích jater
- 10 dkg špeku
- 1 cibule
- cca 10-15 cm bílé části pórku
- 2 očištěné paprikové lusky
- 1 kávová lžička Solamylu
- 1 kávová lžička sojové omáčky
- sůl
- pepř
- mletý kmín
Postup Kuřecí játra se špekem a pórkem
Postup přípravy receptu
-
Játra očistíme, špek nakrájíme na kostičky cca 1/2 x 1/2 cm, oloupanou cibuli a očištěný pórek nakrájíme na půlměsíčky, paprikové lusky nakrájíme na proužky.
Špek vyškvaříme a škvarečky vybereme. Na tuku od škvaření opečeme cibuli, pórek a papriku, přidáme játra, okořeníme je solí (soli se nebojte, kuřecí játra po ní neztvrdnou), pepřem, kmínem a sojovou omáčkou a zasypeme Solamylem. Promícháme a zalijeme cca 1 dl vody nebo vývaru. Jen krátce povaříme, vrátíme do směsi škvarečky a lehce promícháme.
Podáváme s dušenou rýží, kuskusem, bramborami nebo s chlebem.