Kuřecí filety s lososem a pažitkovou omáčkou recept
Top Recepty, Drůbeží masoSuroviny na recept
- 4 kuřecí řízky (filety)
- 120 g lososa
- sůl
- pepř
- 120 g másla
- 2 šalotky
- 1 dl bílého vína
- 1 dl kuřecího vývaru
- 2,5 dl šlehačky
- 2 svazky pažitky
Postup Kuřecí filety s lososem a pažitkovou omáčkou
Postup přípravy receptu
-
Řízky opláchneme studenou vodou, osušíme a do každého nařízneme kapsu.
Lososa rozkrojíme na čtyři díly a vložíme po jednom do kapes řízků.
Řízky spíchneme párátky, osolíme a opepříme. Rozehřejeme máslo a řízky pomalu opékáme na mírném plameni asi 20 minut.
Vyjmeme je a udržujeme teplé.
Šalotky oloupeme a nasekáme nadrobno.
Ve šťávě z masa rozpustíme 20 g másla a šalotky osmahneme.
Vše zalijeme bílým vínem a kuřecím vývarem.
Přidáme šlehačku a necháme přejít varem.
Pažitku opláchneme, nastříháme a vmícháme do omáčky.
Podáváme s těstovinami a sterilovaným hráškem.