Kuřecí čtvrtky s vepřovou plecí a paprikami na Adžice recept
Top Recepty, GrilováníSuroviny na recept
- 2 ks kuřecí čtvrtky
- 400 g vepřové plece
- 2 ks zeleninové čerstvé papriky
- 1 ks cibule
- koření Adžika - http://cs.wikipedia.org/wiki/Ad%C5%BEika
- rajčesneková směs - http://www.toprecepty.cz/recept/28774-cesnekovo-rajcatova-smes-bez-konzervace/:
- 0,5 kg rajčat
- 0,1 kg česneku
- 17 g soli
- olej nesmradlavý
Postup Kuřecí čtvrtky s vepřovou plecí a paprikami na Adžice
Postup přípravy receptu
-
Čtvrtky z vnitřní strany na kost vypreparujeme(viz. foto), plec nakrájíme na dvoucm plátky a naklepeme.
Papriky rozčtvrtíme a vyčistíme.
Maso vložíme do přiměřené misky, posypeme ze všech stran Adžikou, pomažeme rajčesnekovou směsí, polijeme olejem (můžeme dát i odležet) a rozložíme na pomaštěný plech(čtvrtky kůží dolu) a proklademe osminkami cibule.
Troubu mezitím rozpálíme na 250°C a vrazíme tam obložený plech na ~10min. až kraje masa začnou hnědnout.
Poté plech vyjmeme, maso podlijeme asi 1a1/2 šálkem vařící vody, přidáme papriky vnitřkem nahoru, přikryjeme dvěma pásy alobalu, teplotu snížíme na 200°C a vrátíme plech opět do trouby na 15min.
Potom vyjmeme, odstraníme alobal, maso, papriky a čtvrtky otočíme (kůží nahoru). Vrátíme do trouby ale nahoru, přepneme na gril a při stejné teplotě grilujeme asi 10min. než papriky začnou hnědnout a udělá se na čtvrtkách kurčička.
Maso zůstane šťavnaté,šťávy je dostatek a je díky rajčesnekové směsi přiměřeně slaná. Podali jsme si to s bramborovou kaší s vmíchanou nasekanou pažitkou a k tomu rychlá rajčata (olej, bylinková sůl, ocet)