Kuřecí čtvrtky s vepřovou plecí a paprikami na Adžice recept

Top Recepty, Grilování

Suroviny na recept

2 ks kuřecí čtvrtky
400 g vepřové plece
2 ks zeleninové čerstvé papriky
1 ks cibule
koření Adžika - http://cs.wikipedia.org/wiki/Ad%C5%BEika
rajčesneková směs - http://www.toprecepty.cz/recept/28774-cesnekovo-rajcatova-smes-bez-konzervace/:
0,5 kg rajčat
0,1 kg česneku
17 g soli
olej nesmradlavý

Postup přípravy receptu

  1. Čtvrtky z vnitřní strany na kost vypreparujeme(viz. foto), plec nakrájíme na dvoucm plátky a naklepeme.

  2. Papriky rozčtvrtíme a vyčistíme.

  3. Maso vložíme do přiměřené misky, posypeme ze všech stran Adžikou, pomažeme rajčesnekovou směsí, polijeme olejem (můžeme dát i odležet) a rozložíme na pomaštěný plech(čtvrtky kůží dolu) a proklademe osminkami cibule.

  4. Troubu mezitím rozpálíme na 250°C a vrazíme tam obložený plech na ~10min. až kraje masa začnou hnědnout.

  5. Poté plech vyjmeme, maso podlijeme asi 1a1/2 šálkem vařící vody, přidáme papriky vnitřkem nahoru, přikryjeme dvěma pásy alobalu, teplotu snížíme na 200°C a vrátíme plech opět do trouby na 15min.

  6. Potom vyjmeme, odstraníme alobal, maso, papriky a čtvrtky otočíme (kůží nahoru). Vrátíme do trouby ale nahoru, přepneme na gril a při stejné teplotě grilujeme asi 10min. než papriky začnou hnědnout a udělá se na čtvrtkách kurčička.

  7. Maso zůstane šťavnaté,šťávy je dostatek a je díky rajčesnekové směsi přiměřeně slaná. Podali jsme si to s bramborovou kaší s vmíchanou nasekanou pažitkou a k tomu rychlá rajčata (olej, bylinková sůl, ocet)


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!