Kuře Vlasty Buriana s milánskými nudlemi 2014 recept
Top Recepty, Drůbeží masoSuroviny na recept
- 500 g širokých nudlí
- 8 plátků kuřecích prsíček
- 2 paprikové lusky
- 1 cibule
- 2 stroužky česneku
- 2 rajčata
- 2 jablka
- 50 g másla
- pepř
- sůl
- 100 g mandlových plátků
- arašídový olej
Postup Kuře Vlasty Buriana s milánskými nudlemi 2014
Postup přípravy receptu
-
Papriky nakrájíme na kostičky, cibuli jemně nasekáme, česnek hrubě nastrouháme. Na polovině másla zpěníme cibuli, přidáme papriky, česnek a pepř. Za stálého míchání vše opékáme, dokud česnek nezačne zlátnout. Pak nádobu odstavíme z plotny.
Nudle uvaříme ve slané vodě, scedíme, dáme okapat a vsypeme k zeleninové směsi, kam doplníme i drobně krájená rajčata. Vše důkladně promícháme a necháme chvíli dojít pod pokličkou.
Na zbytku másla orestujeme z obou stran kuřecí plátky, osolíme a mírně opepříme. Oloupaná jablka zbavíme jádřinců, nakrájíme na plátky silné 2 cm, které opečeme na tuku, kde se připravovalo maso.
Zvlášť pak orestujeme plátky mandlí na arašídovém oleji. Jakmile začnou růžovět, odstavíme je z plotny. Na talíř dáme nejprve nudle, na ně položíme plátky masa, poté jablka a nakonec vše posypeme mandlemi.