Kuře s chutí Maďarska recept
Top Recepty, Drůbeží masoSuroviny na recept
- 4 ks kuřecích stehen
- 500 g mražené kukuřice
- marináda:
- máslo
- sladká paprika
- sůl
- papriková pasta
- 1/2 litru drůbežího vývaru
- máslo
- sůl
- pepř
Postup Kuře s chutí Maďarska
Postup přípravy receptu
-
Kuřecí stehna vylepšíme vsunutím plátku másla pod kůži a poctivě potřeme vytvořenou marinádou. Necháme odležet v chladu asi 60 minut.
Stehna vložíme do pekáče, podlijeme polovinou vývaru a přikryté pečeme do měkka.
Po asi 60 minutách pečení stehna odkryjeme, podlijeme zbytkem vývaru a pečeme nezakryté na barvu do křupava.
Mezitím si v rendlíku rozpustíme 1 polévkovou lžíci másla a vložíme mraženou kukuřici a přidáme 1 dl vody. Podusíme krátce a přidáme výpek z pekáče. Dle potřeby dochutíme a použijeme na podlití porce kuřete. Podáváme s rýží.