Kuře pečené k zelí a knedlíkům recept
Top Recepty, Drůbeží masoSuroviny na recept
- 1 kuře nebo 4 stehna či čtvrtky
- 2 střední cibule
- 4 stroužky česneku
- kmín (může být drcený)
- sůl
Postup Kuře pečené k zelí a knedlíkům
Postup přípravy receptu
-
Kuře naporcujeme, do kůže a masa vetřeme sůl.
Do pekáče nakrájíme nahrubo cibuli a posekáme česnek.
Na tuto směs položíme porce kuřete a posypeme dostatečně kmínem.
Podlijeme, přiklopíme a vložíme do trouby předehřáté na 200°C.
Po 40 minutách pekáč odkryjeme o opečeme maso z obou stran do dozlatova a dokřupava. V případě potřeby ještě podlijeme a ze stran seškrábneme připečené kousky z výpeku.
Maso můžeme vyjmout a výpek zahustit podobně jako u vepřových výpečků. Podáváme s dušeným kysaným zelím a u nás s bramborovými knedlíky.