Kuře otrlého farmáře recept
Top Recepty, Drůbeží masoSuroviny na recept
- 4 kuřecí prsa
- 1 balíček koření na steak (Vitana)
- 2 polévkové lžíce oleje
- 2 jarní cibulky nebo kousek pórku
- 1-2 čerstvé feferonky
- 2 Romadury
- 200 ml smetany (31%)
Postup Kuře otrlého farmáře
Postup přípravy receptu
-
Kuřecí prsa nakrájíme přes vlákno na silnější plátky, dáme do mísy, přisypeme koření, přidáme olej a řádně promícháme. Můžeme nechat odležet v chladu, ale nemusíme.
Okořeněné maso naskládáme v jedné vrstvě do zapékací nádoby, přidáme nakrájenou jarní cibulku (pórek), nasekanou feferonku a navrch poklademe na plátky nakrájený Romadur.
Vše zalijeme smetanou a dáme péct na 170°C přibližně na 30 minut, až se maso propeče a povrch začne zlátnout. Podáváme s vařenými brambory a čerstvou zeleninou.